Download, sterowniki

Jak włączyć anonimowe głosowanie w Among Us

Autor
Błażej Starosta
Data dodania
04.11.2020
Ilość komentarzy
0

Among Us pozwala teraz włączyć anonimowe głosowanie, dzięki czemu na ekranie głosowanie nie widać, na kogo dany gracz zagłosował. Jak skorzystać z tej opcji i włączyć ją podczas zakładania gry?

Jak włączyć anonimowe głosowanie w Among Us

Among Us wciąż cieszy się sporą popularnością, więc fanów gry z pewnością ucieszy nowa aktualizacja gry. W ostatnim uaktualnieniu wprowadzono nową opcję związaną z głosowaniem. Można teraz włączyć anonimowe głosowanie, dzięki czemu żaden z graczy nie wie, na kogo zagłosowali pozostali uczestnicy gry. Jak wiesz, głosowanie to istotny element gry i często na tej podstawie można wykryć, kto zachowuje się podejrzanie. Anonimowe głosowanie dodaje kolejną warstwę taktyczną, z której z pewnością skorzystają fani nieco znudzeni obecną formą rozgrywki.

Anonimowe głosowanie w Among Us. Jak to włączyć?

O tym, czy głosowanie jest jawne, czy też anonimowe decyduje host gry, czyli osoba, która założyła rozgrywkę. Sposób głosowania wybiera się na etapie poczekalni w ustawieniach gry i obowiązuje on przez całą rozgrywkę. Zatem aby anonimowe głosowanie w Among Us było włączone, konieczne jest ręczne włączenie tej funkcji przez hosta.

Wejdź do ustawień rozgrywki

Jeśli to Ty zakładasz grę, to możesz włączyć tę opcję w bardzo prosty sposób. Tradycyjnie załóż nową grę, wybierając liczbę graczy, język czatu oraz mapę. Gdy pojawisz się na statku w poczekalni, kliknij w dolnym prawym rogu w ikonę CUSTOMIZE. Wyświetli ona ekran z ustawieniami gry.

W głównych zakładkach znajdziesz swoje osobiste ustawienia związane z wyglądem, ale jako host gry masz też dostęp do dodatkowej zakładki jaką jest GAME. Przejdź do zakładki GAME, aby zarządzać wszystkimi ustawieniami gry.

Włącz anonimowe głosowanie

Na liście dostępnych opcji wyszukaj Anonymous Votes i zaznacz ją. Włączenie tej opcji sprawi, że głosy oddawane w trakcie zebrań będą anonimowe. Ikony graczy, którzy zagłosowali na wybraną osobę będą teraz wyświetlać się na szaro. Możesz teraz zamknąć ustawienia i rozpocząć grę z anonimowym głosowaniem.

Ustawienia te będą obowiązywały do czasu, aż nie zdecydujesz się ich wyłączyć. Aby przywrócić oryginalny system głosowania, wystarczy że ponownie z ekranu poczekalni wejdziesz do ustawień gry i odznaczysz pole Anonymous Votes

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus