Download, sterowniki

Twitter: Jak wyłączyć potwierdzenie odbioru w wiadomościach prywatnych

Autor
Juan. M
Data dodania
05.10.2020
Ilość komentarzy
0

Prywatność jest dziś na tak ważna, że ​​praktycznie wszystkie platformy dodają funkcje, które pozwalają dopracować ten aspekt. Twitter jest jedną z sieci społecznościowych, która oferuje wiele opcji poprawy prywatności swoich użytkowników i właśnie wprowadził możliwość dezaktywacji powiadomień odczytu prywatnych wiadomości.

Związane z: Jak skonfigurować, kto może odpowiadać na Twoje tweety | Twitter.

Na Twitterze, oprócz publikowania i czytania tweetów, użytkownicy mogą również komunikować się ze sobą za pośrednictwem bezpośrednich wiadomości. Co więcej, Twitter ma specjalną sekcję o nazwie Wiadomości prywatne, która jest całkowicie niezależna od sieci społecznościowej.

Te bezpośrednie wiadomości są całkowicie prywatne i dostępne tylko dla dwóch użytkowników, którzy wezmą udział we wspomnianym czacie. Ponadto, domyślnie, gdy użytkownik pisze do innego przez Wiadomości prywatne, ta wiadomość będzie czekała na odczytanie, dopóki inny użytkownik jej nie przeczyta.

Gdy odbiorca prywatnej wiadomości na Twitterze otrzyma wiadomość i zostanie ona przeczytana; nadawca wspomnianej wiadomości będzie mógł zobaczyć potwierdzenie odbioru obok wiadomości wysłanej na czacie w wiadomościach prywatnych.

Potwierdzenie przeczytania to coś, co wielu użytkowników interpretuje jako naruszenie ich prywatności, czując się zmuszonym do odpowiedzi, wiedząc, że inny użytkownik wie, że wiadomość została przeczytana. Z tego powodu Twitter zdecydował się uwzględnić w ustawieniach możliwość wyłączenia funkcji potwierdzenia odbioru prywatnej wiadomości.

Należy zauważyć, że jeśli zdecydujesz się dezaktywować funkcję potwierdzenia odczytu, nie będziesz w stanie zobaczyć, kiedy inny użytkownik Czatu przeczyta wiadomości wysłane przez Ciebie . Poniżej pokazujemy krok po kroku, jak dezaktywować bezpośrednie potwierdzenie odbioru wiadomości za pośrednictwem Twittera z wersji internetowej lub oficjalnej aplikacji na Androida i iPhone'a:

Jak wyłączyć potwierdzenie odbioru w wiadomościach prywatnych na Twitterze (wersja internetowa)

1. Wejdź na Twitter.com i zaloguj się na swoje konto użytkownika.

2. Po otwarciu będziesz musiał przejść do: Więcej...

3. W wyświetlonym menu będziesz musiał wybrać opcję: Ustawienia i prywatność

4. Teraz przejdź do: Prywatność i bezpieczeństwo

5. Tutaj będziesz musiał zwrócić uwagę na sekcję: Wiadomości prywatne

6. W tej sekcji znajdziesz opcję: Pokazuj potwierdzenie odbioru

7. Tę opcję można odznaczyć lub pozostawić zaznaczoną, w zależności od preferencji prywatności.

Jak wyłączyć potwierdzenie odbioru w wiadomościach prywatnych na Twitterze (Android i iPhone).

1. Otwórz aplikację Twitter

2. Kliknij swoje zdjęcie profilowe, aby uzyskać dostęp do menu głównego, w którym będziesz musiał nacisnąć opcję: Ustawienia i prywatność

3. Następnie przejdź do: Prywatności i bezpieczeństwa

4. Na następnym ekranie idź do sekcji: Wiadomości prywatne

5. W tej sekcji znajdziesz przełącznik obok opcji: Pokazuj potwierdzenie odbioru

6. Aktywuj lub dezaktywuj go zgodnie z własnymi preferencjami i biorąc pod uwagę możliwe ograniczenia, które mogą się z tym wiązać.

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus