Download, sterowniki

Whatsapp: blokowanie zmiany zdjęcia i nazwy grupy.

Autor
Juan. M
Data dodania
10.02.2021
Ilość komentarzy
0

WhatsApp nadal wiedzie prym wśród aplikacji do przesyłania wiadomości i chociaż konkurencja zdołała przekonać wielu użytkowników, Whatsapp pod wciąż nie ma sobie równych. Główną przyczyną jest ilość funkcji, które proponuje. Jedną z nich jest możliwość prowadzenia rozmów w czatach grupowych, które można spersonalizować zdjęciami czy indywidualną nazwą.

Powiązane: WhatsApp: ochrona za pomocą odcisku palca, Face ID/Touch ID

Gdy użytkownik utworzy grupę na WhatsApp, zostanie automatycznie administratorem tej grupy. Chociaż możemy zakładać, że tylko my jako administratorzy możemy zmienić nazwę grupy lub jej wizerunek, prawda jest taka, że ​​każdy inny członek grupy może to zrobić.

Dzieje się tak, ponieważ WhatsApp domyślnie konfiguruje grupy tak, aby każdy uczestnik mógł spersonalizować grupę czatu, zmieniając jej nazwę lub zdjęcie. Jednak platforma pozwala również administratorowi grupy ograniczyć lub uniemożliwić tę możliwość.

Tę konfigurację mogą wykonać tylko administratorzy grupy, więc jeśli jeden z administratorów ograniczy możliwość zmiany ustawień wspomnianej grupy WhatsApp, uczestnicy grupy nie będą mogli zmienić zdjęcia ani nazwy grupy.

Dlatego jeśli chcesz uniemożliwić uczestnikom grupy WhatsApp zmianę zdjęcia lub nazwy grupy, pokażemy Ci szczegółowo, jak to zrobić zarówno w wersji WhatsApp na Androida, jak i na iPhone'a:

Jak uniemożliwić członkom grupy WhatsApp zmianę jej nazwy i zdjęcia.

1. Otwórz aplikację WhatsApp na Androida lub iPhone'a.

2. Po otwarciu przejdź do grupy, którą chcesz skonfigurować.

3. Tutaj musisz kliknąć nazwę grupy.

4. Na kolejnym ekranie należy wybrać opcję: Ustawienia grupy.

5. Spowoduje to wyświetlenie opcji do wyboru: Edycja inf. o grupie.

6. Teraz otworzy się małe okienko, w którym będziesz musiał zmienić ustawienia na: Tylko administratorzy.

Od tego momentu żaden uczestnik grupy nie będzie mógł zmienić nazwy grupy ani zdjęcia (jeśli nie jest administratorem)

Ważna uwaga: należy mieć na uwadze, że gdy uczestnicy czatu wejdą daną grupę wyświetli im się informacja: 

"Nazwa administratora” zmienił ustawienia tej grupy, aby zezwolić jedynie administratorom na zmianę informacji o grupie.

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus