Download, sterowniki

Twitter- wersja robocza. Edycja i publikacja Tweeta.

Autor
Juan. M
Data dodania
19.01.2021
Ilość komentarzy
0

Twitter ma funkcję, która nie jest powszechnie używana przez użytkowników tej sieci społecznościowej. Nosi nazwę Wersje robocze. Wersje robocze to nic innego jak tweety lub odpowiedzi, które nie są publikowane w danym momencie, ale są zapisywane w aplikacji i możliwością edycji i wysyłki w późniejszym czasie.

Powiązane: Jak przeglądać i publikować Twitter Fleets (Android i iPhone)

Kiedy piszemy wiadomość na Twitterze i z jakiegoś powodu zamkniemy edytor, przed jej publikacją, automatycznie pojawi się wiadomość z pytaniem, czy chcemy zapisać wspomniany tweet w sekcji wersje robocze na Twitterze.

Tweet zostanie zapisany w sekcji Wersje robocze aplikacji Twitter oraz w sekcji Niewysłane tweety w internetowej wersji serwisu Twitter.

Wyobraźmy sobie, że piszemy Tweeta, w którym na końcu tekstu chcemy odnieść się do posta innego użytkownika, więc potrzebujemy skopiować do niego link.

W takim przypadku musimy zamknąć edytor tekstu, klikając ANULUJ w aplikacji Twitter.

Spowoduje to wyświetlenie wiadomości z pytaniem, czy chcemy zapisać tę wiadomość, aby można było później do niej wrócić. Po zapisaniu wiadomości możemy zlokalizować i skopiować link do Tweeta, który chcemy zacytować. Później będziemy musieli tylko otworzyć naszego tweeta zapisanego w wersjach roboczych, wkleić link i przejść do jego publikacji bez konieczności przepisywania od nowa całego tekstu.

Ale gdzie są przechowywane wersje robocze tweetów? Jak można uzyskać dostęp do tweetów zapisanych jako wersja robocza i kontynuować ich edycję? Aby odpowiedzieć na te pytania, poniżej pokazujemy krok po kroku, jak zapisywać tweety jako wersje robocze i jak później do nich wracać, aby dokończyć edycję i publikację:

Jak zapisać tweeta jako wersję roboczą.

- Otwórz Twittera i kliknij ikonę pióra, aby otworzyć edytor tweetów.

- Napisz tekst i dodaj wszystko, co chcesz dołączyć.

- Aby przenieść go do sekcji roboczej na Twitterze, musisz kliknąć: Anuluj.

- Menu wyświetli się automatycznie, należy wybrać: Zapisz wersję roboczą.

- W tym momencie Twój Tweet zostanie zapisany w sekcji Wersje robocze.

 

Jak edytować i publikować tweety zapisane jako wersja robocza.

- W momencie, gdy chcesz odzyskać którykolwiek z roboczych tweetów, będziesz musiał przejść do: Strona główna lub Profil.

- Tutaj należy nacisnąć i przytrzymać ikonę Pióra

- Zostaną wyświetlone 3 opcje, spośród których będziesz musiał wybrać tę z kreskami i piórem

- Zostaniesz wysłany do ekranu, który pokazuje listę wszystkich tweetów, które zostały zapisane jako wersje robocze.

- Tutaj musisz wybrać tweeta, którego edycję chcesz kontynuować, aby go opublikować.

- Pojawi się w edytorze.

- Kontynuuj edycję tekstu, a gdy wszystko będzie gotowe, możesz opublikować go jak każdy inny tweet.

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus