Tinder zrewolucjonizował sposób, w jaki ludzie odnoszą się do siebie, zwłaszcza jeśli chodzi o miłość. Jednak nawet po kilku latach Tinder i jego użytkownicy noszą piętno bycia rozpustną siecią społecznościową, która szuka tylko seksu. To piętno sprawia, że ​​użytkownicy nie są zbyt zadowoleni z pomysłu, że przyjaciele, rodzina i osoby, które znamy osobiście, znajdują nas na Tinderze. Cóż, teraz możemy uniemożliwić ludziom, których znamy w prawdziwym życiu, zobaczenie nas lub znalezienie na Tinderze.

Tinder właśnie uruchomił nową funkcję, która pozwala blokować użytkowników Tindera, aby nie widzieli naszego profilu użytkownika w sieci społecznościowej. Wreszcie, sieć społecznościowa jest zaniepokojona jednym z problemów prywatności najczęściej wymienianych przez użytkowników Tindera. Do tej pory istniało kilka metod lub ustawień, które minimalizowały możliwość pokazania naszego profilu na Tinderze znajomemu, członkowi rodziny lub znajomemu.

Cóż, nowa funkcja Tindera umożliwia blokowanie użytkowników na 2 wygodne sposoby:

  • Automatycznie: pozwala nam zaimportować listę kontaktów z telefonu z systemem Android lub iPhone, a po zaimportowaniu możemy zdecydować, które z nich zablokować lub zablokować wszystkie
  • Ręcznie: Pozwala nam ręcznie dodawać i podawać informacje o osobie, takie jak numer telefonu, imię i nazwisko lub adres e-mail, a następnie blokować tę osobę.

Gdy tylko zablokujesz kontakt na Tinderze, ten użytkownik sieci społecznościowej nie będzie mógł Cię znaleźć w sieci społecznościowej ani wysyłać bezpośrednich wiadomości. Innym ważnym aspektem, o którym należy pamiętać, jest to, że kiedy blokujemy użytkowników Tindera, nie będą oni wiedzieć, że ich zablokowałeś.

Cóż, pokażemy Ci krok po kroku, jak zablokować użytkowników na Tinderze, aby nie mogli się znaleźć w sieci społecznościowej:

Jak zablokować osobom, które znasz możliwość znalezienia Cię lub wysyłania wiadomości na Tinderze (Android lub iPhone)

  1. Uzyskaj dostęp do aplikacji Tinder na Androida lub iPhone'a
  2. Po wejściu do środka uzyskasz dostęp do swojego profilu.
  3. Tutaj będziesz musiał wybrać: Ustawienia
  4. W ustawieniach należy zlokalizować funkcję: Blokuj kontakty
  5. Spowoduje to przejście do ekranu, na którym możemy kliknąć: Importuj kontakty lub Dodaj kontakt ręcznie.

Importuj kontakty

  1. Teraz zostaniesz poproszony o dostęp do książki adresowej urządzenia.
  2. Po zaakceptowaniu cała lista kontaktów pojawi się w aplikacji Tinder. Stuknij kontakty, które chcesz zablokować.
  3. Aby potwierdzić blokadę wystarczy kliknąć na: Zablokuj (dowolną ilość) kontaktów
  4. Teraz te kontakty przejdą do sekcji Zablokowane i nie będą mogły Cię zobaczyć na Tinderze.

Dodaj kontakt ręcznie

  1. Po kliknięciu tej opcji uzyskasz dostęp do ekranu, na którym możesz podać Nazwę, kilka adresów e-mail i kilka numerów telefonów.
  2. Po zakończeniu kliknij: OK
  3. Teraz ten kontakt zostanie dodany do zablokowanej sekcji i ten użytkownik nie będzie miał dostępu do Twojego profilu na Tinderze.

Od tego momentu żaden z zablokowanych użytkowników nie będzie wiedział, że jesteś na Tinderze (o ile użyje niektórych zablokowanych informacji kontaktowych w Twoim profilu na Tinderze)

Ważna uwaga: To działanie blokujące jest całkowicie odwracalne, ponieważ możesz odblokować wszystkich na liście. Zrobisz to tak: Ustawienia profilu - Zablokuj zablokowany - Kontakt - Odblokuj.