Download, sterowniki

Jak włączyć tryb ograniczony dla TikTok na urządzeniach z Androidem i iOS.

Autor
Juan. M
Data dodania
12.10.2020
Ilość komentarzy
0

Jeśli masz zainstalowany TikTok na swoim urządzeniu mobilnym, z systemem Android lub iOS i chcesz wprowadzić ograniczenia dotyczące wyświetlanych treści, tym artykule dowiesz się, jak szybko i łatwo włączyć tryb ograniczonego dostępu. Zapobiega to przeglądaniu przez kogokolwiek treści dla dorosłych i innych potencjalnie nieodpowiednich treści, chyba że poda numer PIN. W skrócie przewodnik pokazuje, jak włączyć przyjazne dla dzieci przeglądanie aplikacji TikTok.

Związane z: Jak zmienić ikonę aplikacji Instagram | Android i iPhone

TikTok to jedna z najczęściej używanych i najbardziej kontrowersyjnych aplikacji mobilnych na świecie, umożliwiająca użytkownikom z całego świata udostępnianie masowo dowolnych treści bez praktycznie żadnych ograniczeń. Ze względu na tę niekontrolowaną formułę, TikTok zwrócił uwagę władz w większości krajów, z których wszystkie wzywały twórców aplikacji do ​​cenzurowania i wprowadzenia opcji dla młodszych widzów.

W wyniku tych żądań TikTok dodał nową opcję Tryb ograniczony, która pozwala użytkownikom filtrować rodzaj treści, które napotykają podczas korzystania z aplikacji. Jak to z reguły bywa w takich przypadkach, funkcja ta została umieszczona głęboko i dyskretnie w menu, więc postępuj zgodnie z instrukcjami, a pokażemy Ci jak ją odnaleźć i włączyć.

Jak ograniczyć dostęp do TikTok? Usuwanie treści tylko dla dorosłych z TikTok.

Aby rozpocząć, pierwszą rzeczą, którą musisz zrobić, jest upewnienie się, że Twoja aplikacja TikTok jest aktualna. Gdy korzystasz z najnowszej wersji, musisz wykonać następujące czynności:

1. Na ekranie głównym stuknij Ja w dolnym rogu

2.  Następnie stuknij trzy kropki w prawym górnym rogu.

3. Przewiń w dół do Cyfrowy dobrostan

4. Kliknij Tryb ograniczony

5. Przełącz opcję na Włączone

Zostaniesz poproszony o dodanie 4-cyfrowego kodu PIN, którego będziesz musiał użyć, aby włączyć i wyłączyć tryb ograniczonego dostępu w przyszłości. Jeśli zapomnisz kodu PIN, musisz poczekać 30 dni, zanim tryb ograniczonego dostępu zostanie zresetowany na Twoim koncie. Gdy to się stanie, możesz wprowadzić nowy kod PIN lub wyłączyć tryb ograniczony. Z włączonym trybem ograniczonego dostępu nieprzyzwoite treści będą ograniczone, chociaż nie zostaną całkowicie zablokowane, ponieważ niektóre treści nadal przedostają się przez filtr.

Niestety na tym etapie nie ma dostępnego całkowicie niezawodnego systemu, który uniemożliwi wyświetlanie nieodpowiednich treści. Wyżej opisana opcja jest obecnie najlepszą z dostępnych.

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus