Download, sterowniki

Jak usunąć wszystkie tweety na Twitterze ze swojego konta

Autor
Błażej Starosta
Data dodania
10.11.2017
Ilość komentarzy
0

Chcesz usunąć wszystkie swoje tweety ze swojego konta na Twitterze? Masz ochotę zacząć od zera lub chcesz się pozbyć masowo wszystkich starych wpisów? Możesz to zrobić w prosty i skuteczny sposób.

Usuwanie wszystkich tweetów na Twitterze

Bywają sytuację, w których chcemy pozbyć się wszystkich swoich wpisów z portalu społecznościowego. Być może nie chcemy już udzielać się aktywnie, ale nadal chcemy pozostawić konto, aby czytać wpisy obserwowanych osób. Być może stwierdzamy, że dotychczasowe wpisy były bez sensu i warto by było zacząć wszystko od początku. Niezależnie jakie masz motywacje, warto wiedzieć, że istnieje sposób na usunięcie wszystkich tweetów ze swojego konta na Twitterze za jednym razem.

Krok 1: Skorzystaj z serwisu Delete All Tweets

Sam Twitter niestety nie posiada wbudowanej opcji kasowania wszystkich wpisów, więc musimy posłużyć się zewnętrzną usługą, która po podłączeniu do naszego konta automatycznie wykasuje wszystkie wpisy. Aktualnie skutecznym i dobrym rozwiązaniem jest skorzystanie z serwisu Delete All Tweets, który błyskawicznie kasuje tweety.

Przejdź do strony Delete All Tweets

Kliknij w powyższy link, aby przejść do serwisu Delete All Tweets. Pojawi się dość prosta strona, na której znajdziesz przycisk „Sign in with Twitter” (Zaloguj się za pomocą Twittera). Kliknij w ten przycisk, a następnie zaloguj się w nowym oknie, korzystając ze swojego konta na Twitterze.

Zaloguj się w serwisie Delete All Tweets

Po zalogowaniu się (lub gdy jesteś cały czas zalogowany/-a) pojawi się okienko z prośbą o autoryzację. Aplikacja Delete All Tweets musi uzyskać dostęp do twojego konta, aby móc zdalnie usunąć z niego wszystkie tweety. Kliknij w przycisk „Autoryzuj”.

Autoryzuj dostęp do aplikacji DeleteAllTweets

Gdy to zrobisz, to w zasadzie nie pozostaje Ci już nic więcej, jak czekać. Zostaniesz przekierowany/-a z powrotem do strony Delete All Tweets, gdzie możesz śledzić postęp usuwania swoich wpisów na Twitterze. Gdy wszystkie wpisy zostaną usunięte, to wyświetli się komunikat „@twoja-nazwa-uzytkownika, your tweets have been deleted!”.

Potwierdzenie usunięcia wszystkich tweetów

Oznacza to, że wszystkie twoje dotychczasowe tweety zostały usunięte. Teoretycznie na tym moglibyśmy zakończyć poradnik, ale warto wykonać jeszcze dwa poniższe kroki po usunięciu tweetów.

Krok 2: Usuń tweeta reklamowego od usługi Delete All Tweets

W życiu nie ma nic za darmo i nie inaczej jest w tym przypadku. Strona Delete All Tweets po usunięciu wszystkich wpisów z twojego profilu próbuje się zareklamować poprzez publikację tweeta o treści:

I just registered to DeleteAllTweets.com to delete all my Tweets instantly!” („Właśnie się zarejestrowałem/-am w serwisie DeleteAllTweets.com, aby błyskawicznie usunąć wszystkie swoje tweety!”)

Usuń tweet reklamowy od usługi Delete All Tweets

Warto tego tweeta usunąć, aby mieć faktycznie cały profil czysty. W tym celu wejdź na Twittera i przejdź do swojego konta. Znajdziesz tu od razu tego jedyngo tweeta reklamowego. Kliknij w ikonę strzałki obok niego, a następnie wybierz opcję „Usuń tweeta”.

Wyczyszczony profil na Twitterze

Ostatni wpis z twojego profilu zostanie usunięty i teraz masz już zupełnie czyste konto bez jakiegokolwiek tweeta.

Krok 3: Po usunięciu tweetów wycofaj autoryzację strony DeleteAllTweets (opcjonalne)

Nie jest to konieczne, gdyż strona DeleteAllTweets jest bezpieczna, aczkolwiek jeśli nie mamy zamiaru więcej z niej korzystać (a jej charakter jest, co by tu nie mówić, jednorazowy), to warto wycofać jej dostęp do naszego konta. W końcu po co ta strona ma mieć dalszy dostęp do naszego profilu, skoro prawdopodobnie z niej już nie skorzystamy?

Aby to zrobić, kliknij w swoją ikonę użytkownika na Twitterze (górny prawy róg) i z rozwijanego menu wybierz opcję „Ustawienia”. Po przejściu do ustawień wybierz z menu bocznego zakładkę „Aplikacje”.

Zablokuj dostęp do aplikacji Delete All Tweets

Wyświetli się tu lista wszystkich stron i aplikacji, które mają dostęp do twojego konta na Twitterze. Wyszukaj w tym miejscu aplikacji Delete All Tweets i kliknij w przycisk „Zablokuj dostęp”.

Jeżeli zależy Ci na bezpieczeństwie, to warto również zmienić hasło do swojego konta na Twitterze. Usługa Delete All Tweets jest całkiem bezpieczna, ale zawsze lepiej dmuchać na zimne i mieć pewność, że żadne zewnętrzne serwisy nie mają danych dostępowych do naszych kont. 

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus