Download, sterowniki

Jak usunąć lub wyłączyć konto Twitch

Autor
Błażej Starosta
Data dodania
06.08.2020
Ilość komentarzy
0

Robisz sobie przerwę od Twitcha? A może transmisje z gier już Cię nie interesują? Zobacz, jak usunąć konto Twitch na stałe lub tymczasowo je wyłączyć.

Jak usunąć konto Twitch

Twitch jest świetnym serwisem dla fanów gier, którzy lubią popatrzeć, jak inni grają. Mnogość kanałów sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie, aby się zrelaksować i porozmawiać z ludźmi na czacie przy akompaniamencie ulubionej gry w tle. Warto jednak wiedzieć, że jeśli Twitch Ci się znudzi, to możesz pozbyć się swojego konta. Możesz je albo trwale usunąć, albo tymczasowo wyłączyć. Zobaczmy, jak to zrobić.

Tymczasowe wyłączanie konta Twitch

Ta opcja pozwoli Ci odetchnąć na jakiś czas od Twitcha, ale z zachowaniem możliwości powrotu w dowolnym momencie. Gdy konto jest wyłączone, nie możesz się na nie zalogować, a także czatować z innymi użytkownikami lub wykorzystywać go w jakikolwiek inny sposób. Twój profil będzie także niewidoczny dla innych użytkowników, nawet jeśli wejdą na niego po adresie URL.

Wyłączenie można wykonać tylko z poziomu Twitcha w przeglądarce na komputerze. Aplikacja na urządzenia mobilne lub telewizory nie posiada tej opcji. Wejdź na stronę Twitch, a następnie zaloguj się na swoje konto.

Po zalogowaniu się kliknij swój avatar w górnym prawym rogu, a następnie z wysuniętego menu wybierz Ustawienia.

Wejdź do ustawień Twitcha

W ustawieniach upewnij się, że znajdujesz się w zakładce Profil, a następnie przewiń zawartość opcji na sam dół. Znajdziesz w tym miejscu zakładkę Wyłączanie konta Twitch. Kliknij odnośnik przekierowujący do wyłączania konta.

Wybierz opcję wyłączenia konta

Pojawi się teraz krótki formularz wyłączania konta. W polu z nazwą znajduje się automatycznie uzupełniony login do Twojego konta. Opcjonalnie, w polu z powodem wyłączenia możesz dopisać, dlaczego wyłączasz konto, ale nie jest to konieczne.

Aby zatwierdzić wyłączenie, kliknij przycisk Wyłącz konto. Zostaniesz wylogowany, a konto będzie wyłączone. Nie będzie rejestrować żadnej Twojej aktywności.

Potwierdź wyłączenie konta

W każdej chwili możesz reaktywować swoje konto - jest to bardzo proste. Wystarczy w tym celu ponownie zalogować się na Twitch, używając swojego loginu i hasła. Przy logowaniu wyświetli się zapytanie, czy chcesz ponownie aktywować konto. Gdy to potwierdzisz, konto zostanie ponownie aktywowane i możesz z niego dalej korzystać, jak do tej pory.

Trwałe usunięcie konta Twitch

Jeśli chcesz całkowicie i bezpowrotnie usunąć konto Twitch, to jest to opcja dla Ciebie. W odróżnieniu od wyłączenia, usunięcie sprawi, że konta nie będzie można odzyskać. Zastanów się dobrze, czy na pewno chcesz to zrobić.

Usuwanie konta

Jeśli jesteś zdecydowany całkowicie usunąć swoje konto, przejdź do formularza usuwania konta Twitch. Formularz ten nie jest łatwy do odnalezienia na stronie Twitch, dlatego musisz kliknąć w powyższy link.

Sam formularz wygląda praktycznie identycznie, jak formularz tymczasowego wyłączenia konta. Upewnij się, że w polu z nazwą konta znajduje się login tego konta, które chcesz usunąć, a następnie zatwierdź usunięcie przyciskiem Usuń konto. Zostaniesz wylogowany, a Twoje konto bezpowrotnie usunięte.

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus