Download, sterowniki

Jak usunąć lub ukryć wiele postów z Facebooka za jednym razem

Autor
Błażej Starosta
Data dodania
20.03.2020
Ilość komentarzy
0

Chcesz usunąć lub ukryć posty na swojej osi czasu Facebooka? Nie musisz robić tego pojedynczo. Możesz masowo zarządzać postami, a nawet usuwać lub ukrywać wpisy z całych miesięcy. Zobacz, jak to zrobić.

Jak masowo usuwać posty z Facebooka

Usuwanie lub ukrywanie postów na Facebooku może być czasochłonne. Jeśli zdecydowaliśmy, że pozbędziemy się z osi czasu wszystkich postów np. z określonego przedziału czasu, to pojedyncze kasowanie lub ukrywanie może być uciążliwe. Na szczęście nie trzeba tego robić pojedynczo. Możesz zarządzać swoimi wszystkimi postami i masowo je zaznaczać oraz usuwać lub ukrywać.

Masowe usuwanie lub ukrywanie postów na Facebooku na komputerze

Aby zarządzać swoimi postami, wejdź na Facebooka i udaj się na swój profil. Tuż nad listą najnowszych postów na tablicy znajdziesz przełącznik, pozwalający zmienić widok wyświetlania postów. Zmień widok na "widok siatki". Teraz widzisz znacznie więcej postów z wyraźnym podziałem na miesiące.

Zaznacz posty do usunięcia lub ukrycia

Następnie kliknij przycisk "Zarządzaj postami". Pojawi się teraz możliwość zaznaczania postów. Zaznacz te posty, które chcesz ukryć lub usunąć. Jeśli chcesz zaznaczyć posty z całego miesiąca, to zamiast pojedynczych wpisów możesz odhaczyć od razu cały miesiąc.

Gdy masz już zaznaczone pozycje do ukrycia lub usunięcia, kliknij przycisk "Dalej" u dołu ekranu. Pojawi się teraz nowe okienko, w którym możesz wybrać, co chcesz zrobić z zaznaczonymi postami:

  • Ukryj posty - ukrywa posty na osi czasu (będą widoczne tylko dla Ciebie, nikt inny ich nie zobaczy)
  • Usuń znaczniki - usuwa wszystkie znaczniki ze wskazanych postów (przydatne, gdy chcesz się "odznaczyć" masowo ze wszystkich zdjęć)
  • Usuń posty - całkowicie usuwa zaznaczone posty z Twojej osi czasu

Wybierz, co zrobić z postami, które są zaznaczone

Wybierz, co chcesz zrobić z zaznaczonymi postami, a następnie zatwierdź zmiany. Jeśli chcesz usunąć posty, to zaznacz ostatnią opcję. Wszystkie zaznaczone posty zostaną wtedy wykasowane.

Masowe zarządzanie postami w aplikacji mobilnej Facebooka

To samo można wykonać w aplikacji Facebook na urządzeniach mobilnych. Uruchom aplikację, a następnie dotknij ikony ze swoim zdjęciem. Spowoduje to wyświetlenie Twojego profilu.

Przewiń zawartość profilu nieco w dół, do samego początku listy wszystkich postów. Przy etykiecie "Posty" znajdziesz przycisk z ikoną koła zębatego. Kliknij ten przycisk, aby przejść do zarządzania postami.

Wyświetlona zostanie teraz lista wszystkich postów w formie kafelków. Możesz zaznaczyć dowolną ilość postów za pomocą ikony w górnym prawym rogu każdego posta. Gdy zaznaczysz już posty, które chcesz ukryć lub usunąć, wybierz opcję "Dalej" w górnym prawym rogu.

Zaznacz posty i wybierz, co z nimi zrobić

Wyskoczy nowe okno, w którym możesz wybrać, co chcesz zrobić z zaznaczonymi postami. Podobnie jak na komputerze, możesz je ukryć, usunąć z nich swoje znaczniki lub całkowicie wykasować z osi czasu.

Wybierz, co chcesz zrobić z zaznaczonymi postami i zatwierdź operację. Jeśli wybrana została opcja usunięcia postów, to wszystkie wskazane wpisy zostaną wykasowane trwale z Twojej osi czasu i nikt nie będzie w stanie ich zobaczyć.

Dołącz do dyskusji

comments powered by Disqus