iPhone ma mnóstwo ustawień, które pozwalają dostosować działanie urządzenia z systemem iOS. Jednak gdy dostosujemy zbyt wiele rzeczy, możemy zmienić coś, co nam się nie podoba i nie pamiętamy, jak tę zmianę cofnąć. Oznacza to, że czasami zastanawiamy się, jak zresetować ustawienia naszego iPhone'a.

Apple włącza do swojego systemu operacyjnego iOS możliwość przywrócenia wszystkich ustawień iPhone'a do stanu fabrycznego. Umożliwia to przywrócenie za jednym razem dowolnych ustawień wprowadzonych na iPhonie po pierwszym uruchomieniu urządzenia.

Należy zauważyć, że po zresetowaniu ustawień iPhone'a do stanu fabrycznego NIE usuwamy żadnych naszych zdjęć, filmów ani innych plików multimedialnych czy dokumentów. Resetowanie ustawień, jak sugeruje nazwa, wpłynie tylko na następujące ustawienia systemu operacyjnego iOS: zresetowanie ustawień sieciowych, zresetowanie słownika klawiatury, zresetowanie ustawień lokalizacji i zresetowanie ustawień prywatności do domyślnych.

Należy zauważyć, że usunięte zostaną również karty, które dodaliśmy do Portfela poprzez Apple Card. Reszta pozostanie bez zmian w momencie resetowania ustawień iPhone'a do stanu fabrycznego.

Mając to na uwadze, oto szczegółowy przewodnik, jak przywrócić wszystkie ustawienia na iPhonie do ustawień fabrycznych:

Jak zresetować ustawienia iPhone'a do ustawień fabrycznych.

1. Otwórz aplikację Ustawienia na swoim iPhonie.

2. Przejdź do Ogólne > Przenieś zawartość lub wyzeruj

3. Otworzy się okno, w którym należy wybrać opcję: Wyzeruj.

4. Pojawi się nowe menu, w którym należy kliknąć: Wszystkie ustawienia

5. Jako środek bezpieczeństwa będziesz musiał wprowadzić swój: kod bezpieczeństwa.

6. Teraz wystarczy potwierdzić resetowanie ustawień iPhone'a, klikając: Wszystkie ustawienia.

Dzięki temu Twój iPhone będzie miał takie same ustawienia, jak w momencie zakupu lub nabycia go.